Ακράτεια στην εμμηνόπαυση

ακράτεια στην εμμηνόπαυση

Ακράτεια στην εμμηνόπαυση

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα. Ένα αρκετά συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η  μερίδα πληθυσμού είναι ακράτεια στην εμμηνόπαυση.

Γιατί έχω ακράτεια στην εμμηνόπαυση;

Κατά την εμμηνόπαυση, ο γυναικείος οργανισμός περνάει μια περίοδο στην οποία προσπαθεί να προσαρμόσει ξανά τα επίπεδα των οιστρογόνων. Οι διακυμάνσεις των γυναικείων ορμονών είναι αρκετά μεγάλες, γεγονός που ίσως να προκαλεί περαιτέρω ακράτεια στην εμμηνόπαυση. Παράλληλα, οι μεταβολές στις γυναικείες ορμόνες επιμηκύνουν τον χρόνο προσαρμογής των γυναικών στο νέο καθεστώς ορμονών. Ο γυναικείος οργανισμός βρίσκεται λοιπόν σε μια φάση γενικής αναπροσαρμογής η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακρατεια.

Ακράτεια στην εμμηνόπαυση μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας πολλών παραγόντων, άλλοι είναι μόνιμοι και άλλοι παροδικοί.

Σε κάθε περίπτωση βασικοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν ακράτεια στην εμμηνόπαυση είναι οι προηγούμενοι τοκετοί, τα γυναικολογικά χειρουργεία, οι συχνές ουρολοιμώξεις και η παχυσαρκία. Οι παράγοντες αυτοί μπορούν να οφείλονται σε γενικότερη ακράτεια ούρων ακόμη και σε γυναίκες που δεν βρίσκονται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Παράλληλα, παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ακράτεια στην εμμηνόπαυση πέρα από αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορεί να είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η φυσική δραστηριότητα του ατόμου, το επίπεδο συνείδησης, η παρουσία ψυχολογικού άγχους, η κινητικότητα του ατόμου, η συνυπάρχουσα ιατρική παθολογία (σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια), καθώς και από η φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνει η γυναίκα.

Στα παροδικά αίτια ακράτειας ούρων στην εμμηνόπαυση συγκαταλέγονται:

  • Η ουρολοίμωξη
  • Η δυσκοιλιότητα
  • Η έλλειψη οιστρογόνων
  • Ο περιορισμός της κινητικότητας
  • Η λήψη φαρμάκων
  • Η κατάθλιψη
  • Η άνοια

 

Υπάρχει λύση;

Λύσεις υπάρχουν πολλές. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο επεμβατικές. Η δραστικότερη και πιο ανώδυνη σε σχέση με τα αποτελέσματα που επιφέρει είναι η καταπολέμηση της ακράτειας με την Incontinence chair.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι πολλά:

  1. Μη-επεμβατική μέθοδος και καθόλου επίπονη
  2. Το πυελικό έδαφος γυμνάζεται πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλες μεθόδους
  3. O μηχανισμός της “γυμνάζει” το πυελικό έδαφος και δεν απαιτείται καμία προσπάθεια από την πάσχουσα.
  4. Εξαιτίας των απαιτήσεων που ενδεχομένως να έχουν άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης της ακράτειας, η Incontinence chair είναι ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης ακράτειας στις μεγαλύτερες ηλικίες
  5. Άμεσα αποτελέσματα από τις τριαντάλεπτες συνεδρίες

 

Μην αφήνεις άλλο την ακράτεια να σε ταλαιπωρεί! Επισκέψου το Φυσικοθεραπευτικό μας κέντρο και δοκίμασε την πρωτοπόρα Incontinence chair την οποία διαθέτουμε.

Κάλεσε στο  210 901 2271 και  ένας ειδικός θα σου λύσει όλα τα ερωτήματα!