Αποκατάσταση από εγκεφαλικό – Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση

αποκατάσταση εγκεφαλικό

Αποκατάσταση από εγκεφαλικό – Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση

Αποκατάσταση από εγκεφαλικό

Εδώ και 10-15 χρόνια, το εγκεφαλικό θεωρείται επείγουσα ιατρική κατάσταση και η αποκατάσταση από εγκεφαλικό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Εκτιμάται ότι 1,9 εκατομμύρια νευρώνες και 14 δισεκατομμύρια συνάψεις χάνονται κάθε λεπτό, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Γι’ αυτό η κινητοποίηση μετά από ένα εγκεφαλικό πρέπει να είναι άμεση και η αποκατάσταση από εγκεφαλικό να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα με τους κατάλληλους φυσικοθεραπευτές.

Για την πιο αποδοτική αποκατάσταση από εγκεφαλικό, χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, που να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε αυτόν τον εξοπλισμό, όπως το Hand of Hope και το Gloreha Glove, που συμβάλλουν στην εκπαίδευση του ασθενή από εγκεφαλικό και στην μετέπειτα ανεξαρτησία τους και επιστροφή τους στην καθημερινότητα.

Σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν στα εγκεφαλικά είναι:

  • Λειτουργικά προβλήματα, όπως δυσκολία στο να αλλάξει θέσεις από μόνος του,
  • Δυσκολία στην ομιλία ή στην κατανόηση
  • Προβλήματα με τη σίτιση (κατάποση).

Συνεπώς αντιμετωπίζονται προβλήματα με τον τρόπο ζωής και τη διαχείριση της καθημερινότητας.

Πρέπει  να θυμάστε ότι σημαντικός παράγοντας στην αποκατάσταση από εγκεφαλικό είναι το περιβάλλον του ασθενή και το πόσο σύντομα θα δράσει, ώστε να επανέλθει ο ασθενής όσο το δυνατόν συντομότερο στην καθημερινή ζωή του.

Ο χρόνος αποκατάστασης όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο εστιάζουμε ξεχωριστά σε κάθε ασθενή, με εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας, ώστε η αποκατάσταση από εγκεφαλικό να γίνει με τον καλύτερο τρόπο και να υπάρχουν μόνιμα αποτελέσματα για τους ασθενείς, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271