Αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό

αποκατασταση μετα απο εγκεφαλικο

Αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό

Η αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική ισορροπία και την επαναφορά στη μέγιστη λειτουργικότητα.

Ο βασικός στόχος της φυσικοθεραπείας στην αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η βελτίωση των κινητικών δυσλειτουργιών των ασθενών, με σκοπό την ανεξαρτησία τους και την επανένταξη τους στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα;

Αδυναμία στην μία πλευρά του σώματος, σπαστικότητα, μυϊκή δυσκαμψία, διαταραχές στην ισορροπία, προβλήματα έκφρασης και κατανόησης του γραπτού και προφορικού, κόπωση, κατάθλιψη. Οι επιπτώσεις είναι πολυδιάστατες και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε σχέση με την σωστή αποκατάσταση μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πώς μπορεί να γίνει γρήγορη αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο;

Η πορεία στην αποκατάσταση ενός ασθενούς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο δεν είναι ίδια για όλους τους ασθενείς. Η φυσικοθεραπεία στα εγκεφαλικά επεισόδια είναι περισσότερο γενική και πρέπει να συνδυάζεται με κατάλληλη αγωγή και ήρεμο περιβάλλον. Κάθε ασθενής, ύστερα από σωστή φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση πρέπει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα εξειδικευμένο στην περίπτωσή του.

Ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να έχει πλήρως αποκαταστήσει την κινητικότητα του άνω άκρου ενός ημιπληγικού ασθενούς, αλλά ο ασθενής δυσκολεύεται να επανενταχθεί στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον λόγω προβλημάτων έκφρασης και κατανόησης του λόγου.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο ακολουθούμε εξατομικευμένα προγράμματα φυσικοθεραπείας, ώστε να πετύχουμε όχι μόνο γρήγορη αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό, αλλά και να αισθανθεί ο κάθε ασθενής χαρούμενος, υγιής και γεμάτος ενέργεια για να ζει την καθημερινότητά του.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271