Ακράτεια ούρων: Ασκήσεις Kegel vs Incontinence chair

ασκήσεις kegel

Ακράτεια ούρων: Ασκήσεις Kegel vs Incontinence chair

Η ακράτεια ούρων αποτελεί πάθηση την οποία αντιμετωπίζει αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Οι θεραπείες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή τής είναι αρκετές και τις έχουμε αναφέρει ξανά σε προηγούμενο άρθρο μας. Η θεραπεία που πολύ συχνά προτείνεται από τους ειδικούς και ακολουθείται είναι η θεραπεία  με ασκήσεις Kegel.

Τι είναι οι ασκήσεις Kegel;

Είναι ασκήσεις για την ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους. Ο πάσχον ή η πάσχουσα πρέπει να εντοπίσει τον ηβοκοκκυγικό μυ και έπειτα να ακολουθήσει μια σειρά ασκήσεων.

Οι ασκήσεις αυτές πρέπει να γίνονται τρεις φορές την ημέρα. Ο πάσχον ξεκινάει με ασκήσεις των 5 σετ ανά φορά, συνεχίζει με 15 έως 25 ανά φορά με τελικό στόχο τα 75 σετ την φορά. Καθώς οι ασκήσεις Kegel έχουν μια δυσκολία στην εκτέλεση και χρειάζονται χρόνο και αφοσίωση, συνήθως εγκαταλείπονται από τους πάσχοντες. Για αυτό το λόγο συνήθως δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο, αναβαθμίζουμε τον τρόπο αντιμετώπισης της ακράτειας με την χρήση της Incontinence chair. Η Incontinence chair είναι μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης της ακράτειας ούρων, η οποία με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών επιδρά στην επίλυσή της. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η πλέον αποτελεσματική για την αντιμετώπιση και την επίλυση της ακράτειας ούρων.

Γιατί να επιλέξω την Incontinence chair;

Σε αντίθεση με τις ασκήσεις Kegel και με άλλες μεθόδους, η Incontinence chair απαιτεί λιγότερη προσπάθεια και χρόνο ενώ τα αποτελέσματά της είναι εμφανή μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, για κάθε συνεδρία με την Incontinence chair χρειάζονται μόλις τριάντα λεπτά. Οι πάσχοντες δεν χρειάζεται να καταβάλουν καμία απολύτως προσπάθεια καθώς η Incontinence chair στοχεύει απευθείας στην εκγύμναση του πυελικού εδάφους. Για εμφανή αποτελέσματα απαιτούνται  μόλις 4 με 8 συνεδρίες ανά 3 ή 7 ημέρες.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Incontinence chair, είναι ότι η αντιμετώπιση της ακράτειας μετατρέπεται σε μια απλή και ευχάριστη διαδικασία. Παράλληλα, η μηδενική προσπάθεια η οποία απαιτείται, την κάνει την ιδανική μέθοδο αντιμετώπισης της ακράτειας ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες ο πάσχον ή η πάσχουσα έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή βρίσκεται κατά την περίοδο λοχείας (για τις γυναίκες).

Εάν εσείς ή οι αγαπημένοι σας ταλαιπωρείστε με την ακράτεια ούρων και δεν έχετε δει αποτελέσματα ή δεν έχετε ζητήσει βοήθεια μέχρι σήμερα, η Incontinence chair που διαθέτουμε στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Παντελής Ι. Κυριάκης είναι η λύση!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 901 2271 και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας ενημερώσει σχετικά με την διαδικασία αντιμετώπισης της ακράτειας με την χρήση της Incontinence chair.