Χρόνος ανάρρωσης από εγκεφαλικό

χρόνος ανάρρωσης από εγκεφαλικό

Χρόνος ανάρρωσης από εγκεφαλικό

Χρόνος ανάρρωσης από εγκεφαλικό

Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους ασθενείς και το περιβάλλον τους είναι ο χρόνος ανάρρωσης από εγκεφαλικό.

Σαφώς, η αποκατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία, αλλά και για την σωματική λειτουργία και την επαναφορά των ασθενών στην καθημερινότητά τους.

Μία βλάβη στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει την αισθητικότητα και την κινητικότητα στην αριστερή πλευρά του σώματος, ενώ βλάβη στην αριστερή πλευρά μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητα στη δεξιά πλευρά και να προκαλέσει επίσης διαταραχές του λόγου και της ομιλίας.

Ο χρόνος ανάρρωσης από εγκεφαλικό είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ώστε να επανέλθουν όλες αυτές οι λειτουργίες στους καθημερινούς τους ρυθμούς.

  • Ορισμένα άτομα αναρρώνουν ικανοποιητικά χωρίς ιδιαίτερη θεραπεία αποκατάστασης.
  • Άλλοι χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία, καθώς η βλάβη μπορεί να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και θέλει υπομονή και επιμονή για τον στόχο της αποκατάστασης.

Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι έχει ωφέλιμα αποτελέσματα στον χρόνο ανάρρωσης από εγκεφαλικό. Ανεξαρτήτως ηλικίας οι επιζώντες από εγκεφαλικό επεισόδιο, που μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι με κάποιον από την οικογένειά τους, είναι πιθανότερο να γίνουν ανεξάρτητοι και παραγωγικοί. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης, το περιβάλλον στο σπίτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο περαιτέρω επιπλοκών. Η ενθάρρυνση είναι σημαντική.

Ο χρόνος αποκατάστασης όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε διάφορες συσκευές προσαρμογής, που συμβάλλουν σε έναν σύντομο χρόνο ανάρρωσης από εγκεφαλικό και  διευκολύνουν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271