Χρόνος αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό

χρόνος αποκατάστασης μετα από εγκεφαλικό

Χρόνος αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό

Ο χρόνος αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

2 στα 10 άτομα με εγκεφαλικό επεισόδιο απαιτούν εκτεταμένη φροντίδα, ορισμένοι λόγω μόνιμων διανοητικών ή σωματικών αναπηριών και άλλοι λόγω έλλειψης φροντίδας στο σπίτι.

Συνήθως, το εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλεί διαταραχές στην αναπνοή, στην κατάποση, στην ισορροπία, στην ακοή και στην κινητικότητα των οφθαλμών και της γλώσσας. Μπορεί να έχετε επίσης διαταραχή της αισθητικότητας. Αρχικά, η λειτουργία της ουροδόχου κύστεως και του εντέρου διαταράσσονται σε πολλούς ανθρώπους, αλλά οι καταστάσεις αυτές συνήθως βελτιώνονται.

Η ανάρρωση και ο χρόνος αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό εξαρτώνται από την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει και το ποσό του ιστού που καταστρέφεται. Το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να σας επηρεάσει σωματικά, ψυχολογικά και νοητικά.

Η αποκατάσταση πρέπει να ξεκινά αμέσως με την είσοδο του ασθενούς στην εντατική. Ξεκινά με αναπνευστική κινησιοθεραπεία στον ασθενή, σωστή θέση και στάση στο κρεβάτι και εφαρµογή ναρθήκων και ειδικών µαξιλαριών. Ακόμα, η πραγματοποίηση  ασκήσεων εύρους κίνησης στα άνω και κάτω άκρα του ασθενούς επί κλίνης, συμβάλλει στον σύντομο χρόνο αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό.

Στο Πρότυπο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο προσπαθούμε ώστε ο χρόνος αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο να είναι ιδιαίτερα σύντομος και αποτελεσματικός, με σκοπό οι άνθρωποι που έχουν  υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο να μπορέσουν να επανέλθουν στις καθημερινές τους συνήθειες.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271