Εγκεφαλικό επεισόδιο και φυσικοθεραπεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο και φυσικοθεραπεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο και φυσικοθεραπεία

Το εγκεφαλικό επεισόδιο και η φυσικοθεραπεία είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, καθώς η φυσικοθεραπεία είναι αυτή που θα βοηθήσει στην ανάρρωση από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η αιφνίδια διακοπή αίματος προς τον εγκέφαλο έχει συνήθως ως αποτέλεσμα να «σπάει» ζωτικές συνδέσεις ανάμεσα στον εγκέφαλο και τους μυς, γι’ αυτό το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κύρια αιτία μακροχρόνιας αναπηρίας και σχεδόν πάντα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια λειτουργικότητας και κίνησης.

Η απώλεια αυτή, ωστόσο, δεν είναι απαραιτήτως μόνιμη. Στο εγκεφαλικό επεισόδιο, η  φυσικοθεραπεία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την καλύτερη δυνατή αποκατάστασή, ειδικά κατά τα πρώτα στάδια της ανάρρωσης, όταν οι ασθενείς έχουν μικρό έως και καθόλου έλεγχο των μυών που έχουν πληγεί.

Αποκατάσταση στο εγκεφαλικό επεισόδιο μέσω της φυσικοθεραπείας

Κατά τη διαδικασία αποκατάστασης για την επαναφορά της κίνησης, η φυσικοθεραπεία επιτρέπει στους ασθενείς να ξαναμάθουν καθημερινές ικανότητες και να επανεκπαιδεύσουν τα υγιή εγκεφαλικά τους κύτταρα για να ελέγξουν τα μέρη του σώματος που έχουν πληγεί.

Μόλις αποκατασταθεί το οξυγόνο στον εγκέφαλο του ασθενούς μετά το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το σώμα και ο εγκέφαλος ξεκινούν μια μακρά περίοδο ανάρρωσης από την εγκεφαλική βλάβη και την απώλεια της μυϊκής λειτουργίας.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο Αποκατάστασης, διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό όχι μόνο για αποκατάσταση του εγκεφαλικού, αλλά κυρίως για εκπαίδευση στις συγκεκριμένες κινήσεις και μια σταδιακή και σίγουρη καθημερινότητα. Υποστηρίζουμε τις ανάγκες και τις δυνατότητες του ασθενή και με ένα πρόγραμμα θεραπείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο η φυσικοθεραπεία καταφέρνει να:

  • Προλάβει την μυϊκή ατροφία και την κατάκλιση
  • Επανεκπαιδεύσει τις λειτουργικές ικανότητες (βάδιση, έγερση κ.α) των ασθενών
  • Παροχετεύσει τις πνευμονικές εκκρίσεις των ασθενών
  • Εισάγει σε ένα καθημερινό πρόγραμμα οικιακών δραστηριοτήτων τους ασθενείς
  • Διαχειριστεί και να βελτιώσει την ψυχολογία των ασθενών

 

Η άμεση αντιμετώπιση είναι καθοριστική για την επιτυχία της αποκατάστασης, καθώς διεγείρονται πάσχοντες μυς και νεύρα για να διατηρηθεί η κυκλοφορία και να προλάβει την ακαμψία, και στη συνέχεια να καθοδηγήσει τους ασθενείς στα στάδια της ανάρρωσης από το εγκεφαλικό. Στο εγκεφαλικό επεισόδιο, η φυσικοθεραπεία είναι το πιο καθοριστικό σημείο της αποκατάστασης.

Ο χρόνος αποκατάστασης όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει, ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε διάφορες συσκευές προσαρμογής, που συμβάλλουν σε έναν σύντομο χρόνο ανάρρωσης από εγκεφαλικό και  διευκολύνουν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271