Εγκεφαλικό επεισόδιο

εγκεφαλικό επισόδειο

Εγκεφαλικό επεισόδιο

Εγκεφαλικό επεισόδιο

Το εγκεφαλικό επεισόδιο πρόκειται για τη βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, οπότε τα κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.

Το 90% των περιπτώσεων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, αναρρώνει και οι ασθενείς συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, χρειάζεται αφοσίωση και θέληση να πετύχει ο ασθενής τον στόχο του!

Το πολύ κρίσιμο σημείο σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι να αναγνωρίσετε τα συμπτώματά του, όπως ξαφνική αδυναμία,  αδυναμία ή μούδιασμα στο χέρι ή το πόδι, έντονη κεφαλαλγία, δυσκολία στην ομιλία, δύσπνοια.

Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε το εγκεφαλικό επεισόδιο, τόσο καλύτερα θα μπορέσετε να αποκαταστήσετε τις βλάβες και να επανέλθετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόσο καιρό διαρκεί όμως η αποκατάσταση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου;

Κάθε εγκεφαλικό επεισόδιο έχει τη δική του «σφραγίδα» και προκαλεί διαφορετικές επιπλοκές, οπότε η αποκατάσταση για τον κάθε ασθενή είναι εξατομικευμένη.

 Μέσω της φυσικοθεραπείας, ο ασθενής που έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο δημιουργεί τις συνθήκες και θέτει τις βάσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Βοηθά στο να γίνει πιο ανεξάρτητος ο ασθενής και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά κυρίως από τη βαρύτητα του εγκεφαλικού και την παρουσία επιπλοκών. Το πρόγραμμα αποκατάστασης αλλάζει στην πορεία και προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενή όσο βελτιώνεται και επανακτά χαμένες λειτουργίες και δεξιότητες.

Η διαδικασία της αποκατάστασης μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αποτελεί την ευκαιρία να μάθετε για το σώμα σας και να βελτιώσετε τις λειτουργίες του.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271