Εγκεφαλικό και παράλυση δεξιάς πλευράς

εγκεφαλικό και παράλυση δεξιάς φυσικοθεραπεία αποκατάσταση

Εγκεφαλικό και παράλυση δεξιάς πλευράς

Εγκεφαλικό και παράλυση δεξιάς πλευράς

Μετά από ένα εγκεφαλικό, η παράλυση δεξιάς πλευράς είναι συχνό φαινόμενο.

Η αδυναμία ή παράλυση παρατηρείται στο αντίθετο τμήμα του σώματος από ότι είναι η βλάβη στον εγκέφαλο. Δηλαδή αν η βλάβη είναι στο αριστερό τμήμα του εγκεφάλου η παράλυση ή πάρεση εμφανίζεται στο δεξί τμήμα του σώματος.

Η πορεία της αποκατάστασης ενός ασθενούς με εγκεφαλικό επεισόδιο δεν είναι ίδια για όλους τους ασθενείς, καθώς κάθε άνθρωπος και κάθε βλάβη διαφέρουν. Ανάλογα με το ποια σημεία έχει βλάψει το εγκεφαλικό επεισόδιο ακολουθείται ένα συγκεκριμένο φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα.

Πρέπει να τονισθεί ότι η φυσικοθεραπεία δεν στοχεύει στην θεραπεία των νεκρών νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου, αλλά στην διόρθωση όσο είναι δυνατόν των νευρομυϊκών λειτουργιών του ασθενούς, εκπαιδεύοντας άλλα τμήματα του εγκεφάλου και δραστηριοποίηση ικανοτήτων οι οποίες βρίσκονταν σε αναπηρία. Βασικός στόχος στην αποκατάσταση από εγκεφαλικό και παράλυση δεξιάς πλευράς είναι η βελτίωση των κινητικών δυσλειτουργιών των ασθενών με σκοπό την ανεξαρτησία τους και την επανένταξη τους στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο Αποκατάστασης, διαθέτουμε έναν υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως το Hand of Hope και το Gloreha Glove, που συντελεί στην σταδιακή αποκατάσταση από εγκεφαλικό και παράλυση δεξιάς πλευράς.

Ο χρόνος αποκατάστασης όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε διάφορες συσκευές προσαρμογής, που συμβάλλουν σε έναν σύντομο χρόνο ανάρρωσης από εγκεφαλικό και  διευκολύνουν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271