Φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό

φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό

Φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό

Φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό

Η φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό επεισόδιο έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του ασθενούς.

Οι επιπτώσεις μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι πολυδιάστατες και είναι ξεχωριστές για τον κάθε ασθενή. Πολλές φορές δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, τα οποία εξαρτώνται από το εύρος και την τοποθεσία του εγκεφαλικού και από το πόσο γρήγορα θα λάβετε ιατρική φροντίδα.

Η ξαφνική αλλαγή στις ικανότητες και δραστηριότητες του ατόμου επηρεάζει άμεσα όχι μόνο τον ίδιο τον ασθενή αλλά και το στενό του περιβάλλον.

Στόχος στην φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό είναι η βελτίωση των κινητικών δυσλειτουργιών των ασθενών, με σκοπό την ανεξαρτησία τους και την επανένταξη τους στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Η φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό επεισόδιο περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε:

  • Ενεργοποίηση διαφορετικών εγκεφαλικών κυττάρων και κέντρων, με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να πετύχει την επιθυμητή κίνηση ή λειτουργία!
  • Σωστή λειτουργία των μυών του κορμού
  • Διόρθωση του τρόπου της κίνησης του ασθενή, με ιδιαίτερη υποστήριξη.
  • Ενεργοποιούμε τον εγκέφαλο όσο το δυνατόν περισσότερο, με απτικά και οπτικά ερεθίσματα.

Βέβαια, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μην ξεχνάτε ότι όλες οι κινήσεις – δραστηριότητες είναι ευκαιρία για κινητική εκπαίδευση! Οι κινήσεις και ασκήσεις που ζητάμε είναι κοντά σ’ αυτό που μπορεί να κάνει ο ασθενής και σταδιακά αυξάνουμε την δυσκολία.

Ο χρόνος αποκατάστασης όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

Η φυσικοθεραπεία για εγκεφαλικό επεισόδιο βοηθά στην γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση, όχι μόνο στην κινητική που είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αλλά και στην εγκεφαλική που βοηθά στην βελτίωση της ζωής του ασθενή.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271