Ισχαιμικό επεισόδιο

ισχαιμικό επισόδειο

Ισχαιμικό επεισόδιο

Ισχαιμικό επεισόδιο

Γνωρίζατε ότι ο πιο κοινός τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου λέγεται ισχαιμικό επεισόδιο; Προκαλείται όταν ένας θρόμβος αίματος μπλοκάρει μία αρτηρία, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ποσότητα αίματος και οξυγόνου που φτάνει στον εγκέφαλο.

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα του ισχαιμικού επεισοδίου, ώστε όταν συμβεί θα μπορέσουμε να σώσουμε μια ζωή ή να προλάβουμε ακόμα και μία μακροχρόνια αναπηρία.

Πώς θα θυμάστε τα συμπτώματα; Χρησιμοποιήστε το ακρώνυμο F.A.S.T.

 

F– Facial Drooping – Γέρνει το πρόσωπο

A – Arm Weakness – Αδυναμία Χεριών (μούδιασμα)

S – Speech Difficulty – Δυσκολία Ομιλίας

T – Time to call – Καλέστε το Ε.Κ.Α.Β.

 

FAST – Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα και να πάρετε την επαγγελματική βοήθεια τόσο καλύτερα.

Το ισχαιμικό επεισόδιο έχει συμπτώματα που μπορεί συχνά να βελτιωθούν μετά από μερικές εβδομάδες και σταδιακά να υποχωρήσουν με την αποκατάσταση και τη θεραπεία.

Το παροδικό ισχαιμικό θεωρείται σημαντικό, διότι συχνά προηγείται σοβαρότερου εγκεφαλικού επεισοδίου. Κρατάει για διάστημα μικρότερο των 24 ωρών που συνήθως υποχωρεί εντός μιας ώρας. Το 33% των ασθενών με παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο θα εμφανίσουν ισχαιμικό έμφρακτο στα επόμενα 5 χρόνια με μεγαλύτερο κίνδυνο στις δύο πρώτες εβδομάδες.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο έχουμε τον κατάλληλο και εξειδικευμένο εξοπλισμό για την αποκατάσταση των ασθενών που έχουν υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Με την κατάλληλη θεραπεία σε έναν ασθενή που έχει υποστεί βλάβη από  ισχαιμικό επεισόδιο, μπορούν να βελτιωθούν τα συμπτώματα και να επανέλθει ο ασθενής στην καθημερινότητά του.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271