Τα μαγικά Μαξιλάρια

Τα μαγικά Μαξιλάρια

Μόλις εχθές έπεσε στα χέρια μου ένα υπέροχο βίβλιο,κατά την γνώμη μου, κόσμημα της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνία ς του μοναδικού στο είδος του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Τα μαγικά Μαξιλάρια»

Στις σελίδες ξετυλίγεται η ιστορία μιας μικρής χώρας της Ουρανούπολης.

Στη μυθική Ουρανούπολη ένας άπληστος άρχοντας, ο Απαρτίλαος, με ένα μαύρο φτερό, με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και με 12 χρυσές κορώνες, απαγορεύει στους υπηκόους του κάθε χαρά, κάθε ξεφάντωμα και μαζί κάθε απόπειρα αντίστασης. Με τη βοήθεια της επιστήμης, της μαγείας και των θεσμικών οργάνων καταστολής, ο τύραννος θα καταργήσει τις αργίες, τα παιδικά πάρτι και τον λόξυγκα, αλλά και θα ποινικοποιήσει τα όνειρα! Για να επιτύχει μάλιστα τον τελευταίο στόχο, μοιράζει στους πολίτες της χώρας «μαγικά μαξιλάρια», φτιαγμένα ειδικά για να γεννούν στον ύπνο φοβερούς εφιάλτες! Έτσι κάθε διαφυγή από το κλίμα της καταπίεσης και κάθε ελπίδα απελευθέρωσης από τον ζυγό μοιάζει πια ολοκληρωτικά χαμένη.

Όμως εκεί που όλα φαίνονται χαμένα στο σχολείο αυτής της χώρας, γεννιέται μια μικρή σπίθα αντίστασης: ένας δάσκαλος, ο κ. Αντώνης, με τους μαθητές του θα δώσουν τη λύση για να σωθεί η χώρα… Στο σχολείο θα φτιάξουν «μαγικά μαξιλάρια» που θα γεννούν όνειρα με αισιόδοξα μηνύματα και που θα προκαλούν την ανάγκη σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να διώξουν τον Απαρτίλαο και τους μυστικοσυμβούλους του!

Ωφέλιμο και ελπιδοφόρο εκτιμάται το μήνυμα του βιβλίου για όσους αναρωτιούνται, παιδιά και ενήλικες, πώς μπορούν να ξεφύγουν από την καταπίεση των κάθε λογής «Απαρτίλαων».

Για εμάς τους φυσικοθεραπευτές πέραν όλων των άλλων συνειρμών και παραλληλισμών που μπορεί να κάνει ο καθένας , η συγκεκριμένη ιστορία μας θυμίζει σίγουρα ένα καθημερινό πρόβλημα που καλούμεθα να λύσουμε. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι άλλο από τη χρήση των ακατάλληλων μαξιλαριών ύπνου. που δυστυχώς χρησιμοποιεί η πλειονότητα των ασθενών μας. Μαξιλάρια πολυχρησιμοποιημένα , πολύ κακής ποιότητας που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα του καθένα που τα χρησιμοποιεί.

Ο Απαρτίλαος θα ήταν πολύ ευχαριστημένος αν ζούσε την καθημερινότητα μας και συνειδητοποιούσε ότι η ποιότητα των μαξιλαριών που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς είναι από κακή έως χείριστη.

Ποιος είναι όμως ο βασικός παράγοντας που κάνει ένα μαξιλάρι κατάλληλο προς χρήση ?

Ένα αποδεκτό μαξιλάρι μας βοηθά να διατηρούμε καθ όλη την διάρκεια του ύπνου τη σωστή θέση του κεφαλιού .

Ένα μη αποδεκτό μαξιλάρι μπορεί να είναι πολύ άνετο , βολικό αλλά παρ όλα αυτά να μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα μας όπως πόνους ζαλάδες κακής ποιότητας ύπνο και άλλα πολλά.

Η σωστή θέση του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και μας βοηθά στο να αποφύγουμε τα παραπάνω προβλήματα.

Μια καλή και ασφαλής λύση είναι η χρησιμοποίηση ορθοπεδικού μαξιλαριού. Τα ορθοπεδικά μαξιλάρια προσφέρουν την κατάλληλη υποστήριξη έτσι ώστε όλου αυτού του είδους οι πόνοι να είναι ένα κακό όνειρο.

Αυτού του τύπου τα μαξιλάρια είναι σχεδιασμένα για να συμμορφώνονται με τις φυσικές καμπύλες του ανθρωπίνου σώματος , εξασφαλίζοντας έτσι ότι η σκελετική δομή σας διατηρείται σε σωστή ευθυγράμμιση όλη τη νύχτα και ότι κανένα μέρος του σώματος σας δεν υποβάλλεται σε υπερβολική πίεση που στο τέλος οδηγεί σε αφόρητο πόνο. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα μαξιλάρια τύπου memory foam. Αυτά τα μαξιλάρια είναι κατασκευασμένα από υλικό που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες του διαστημικού προγράμματος της NASA. Ο α φρός μνήμης ελαττώνει έως και μηδενίζει τις πιέσεις που δέχονται το κεφάλι και ο αυχένας και έτσι προσφέρει ιδιαίτερη άνεση στον ύπνο. Προσοχή, θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό αυθεντικότητας στο μαξιλάρι που θα προμηθευτείτε.

Είναι κατανοητό πως ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί να μην είναι τόσο βολικό όσο ένα παραδοσιακό. Άλλωστε κάθε αλλαγή που σε ξεβολεύει είναι σαφές πως δεν φαντάζει και ιδιαίτερα ελκυστική .Όσο όμως συνηθίζει κανείς στις καμπύλες του ορθοπεδικού μαξιλαριού αντιλαμβάνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν του προσφέρει πολύ πιο ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο από κάθε άλλο μαξιλάρι. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός τέτοιου μαξιλαριού όπως πχ το memory foam είναι ιδανικά για τον τέλειο ύπνο.

Όμως θα πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα οποιοδήποτε ορθοπεδικό μαξιλάρι ύπνου ότι τα ορθοπεδικά μαξιλάρια είναι σαφέστατα πιο ακριβά από τα παραδοσιακά συμβατικά μαξιλάρια κρεβατοκάμαρας. Όταν μάλιστα μιλάμε για ορθοπεδικά μαξιλάρια αρίστης ποιότητας τότε η τιμή τους μπορεί να είναι και διπλάσια από αυτή των υπολοίπων μαξιλαριών. Ομως εδώ θα πρέπει να σκεφτείτε ότι ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι στην ουσία μια επένδυση στην υγεία σας. Είναι μια κίνηση η οποία είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να αποφύγετε πολλά προβλήματα στο μέλλον τα οποία είναι σίγουρο ότι θα σας κοστίσουν πολύ περισσότερο.

Ξεκινήστε λοιπόν την δικιά σας έρευνα αγοράς στα ορθοπεδικά μαξιλάρια και βρείτε αυτό που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις σας.

Με άλλα λόγια διώξτε τον Απαρτίλαο από την κρεβατοκάμαρα σας. Ξεκινήστε να κάνετε ποιοτικό ύπνο και άρα όμορφα και γλυκά όνειρα.