Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε ασθενείς ρομποτικό χέρι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε ασθενείς ρομποτικό χέρι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα, το ρομποτικό χέρι ΗΟΗ (Hand Of Hope) ή «Χέρι της Ελπίδας», απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας, σε ασθενείς με δυσλειτουργίες ή παραλυτικά φαινόμενα άνω άκρου, λόγω εγκεφαλικού.

Το σύστημα είναι δημιουργία της Rehab Robotics η οποία συγκαταλέγεται παγκοσμίως ανάμεσα στις 15 πιο πρωτοποριακές εταιρείες ρομποτικής τεχνολογίας για αποκατάσταση και εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης “Παντελής Ι. Κυριάκης”.

«Το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της μεθόδου», τονίζει ο ο επικεφαλής του Κέντρου Φυσιοθεραπευτής-Εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης, «είναι ότι το ρομποτικό χέρι βασίζεται στη δυνατότητα επεξεργασίας των ηλεκτρομαγνητικών εγκεφαλικών σημάτων πρόθεσης της κίνησης και της μεταφοράς τους στη ρομποτική ‘’παλάμη’’ που εφαρμόζει στο πραγματικό χέρι».

Πηγή : Newsroom Αθήνα 9.84 (http://www.athina984.gr/2016/03/08/gia-proti-fora-stin-ellada-efarmozete-se-asthenis-robotiko-cheri/)