Υποψήφιο για βράβευση το ρομποτικό σύστημα «Χέρι της Ελπίδας»

Υποψήφιο για βράβευση το ρομποτικό σύστημα «Χέρι της Ελπίδας»

Υποψηφιότητα προς βράβευση στα Healthcare Business Awards είναι το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Παντελής Ι. Κυριάκης».

Η υποψηφιότητα είναι για την κατηγορία «Καινοτόμος εξοπλισμός» και αφορά την πρωτοποριακή εφαρμογή του συστήματος του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope).

Το καινοτομικό αυτό σύστημα -που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων λόγω εγκεφαλικού, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων ή άλλων μυικών δυσλειτουργιών.

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που καθιστά μοναδικό το ρομποτικό χέρι, είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον.

«Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γα την υποψηφιότητά μας. Στόχος μας είναι με όλες τις μεθόδους αποκατάστασης που εφαρμόζουμε, να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε ασθενή, διαμορφώνοντάς του  ένα νέο επίπεδο ζωής  χωρίς πόνο» υπογραμμίζει ο φυσικοθεραπευτής-εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης.

Πηγές : ιατρονέα (http://www.iatronea.gr/ipopsifio-gia-vravefsi-rompotiko-sistima-cheri-tis-elpidas/)

TROMAKTIKO (http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/06/blog-post_44.html?m=1)

Limnos FM (http://www.limnosfm100.gr/ugeia/item/20594-ypopsifio-gia-vravefsi-to-rompotiko-systima-xeri-tis-elpidas.html)

MEDsin.gr (http://www.sofokleousin.gr/archives/300984.html)

euMEDLINE (http://www.eumedline.eu/post/YPOPSHFIO-GIA-VRAVEYSH-TO-ROMPOTIKO-SYSTHMA-%C2%ABXERI-THS-ELPIDAS%C2%BB)