Προετοιμασία θεραπείας

Ξεκινώντας, θα θέλαμε να σας διευκολύνουμε ενημερώνοντάς σας από τώρα για το πώς θα ξεκινήσει το ταξίδι της αποθεραπείας σας. Ένα ταξίδι που θα κάνουμε μαζί.

Συνήθως, για λόγους δικής σας καλύτερης εξυπηρέτησης, την ημέρα που θα γίνει η πρώτη συνάντηση θα ακολουθήσει και η πρώτη συνεδρία.

Σας συμβουλεύουμε να φοράτε άνετα ρούχα (π.χ. αθλητική φόρμα κ.λπ.) για να αισθάνεστε πιο άνετα.

Σας Ευχόμαστε Καλή Αποθεραπεία

Το διοικητικό προσωπικό του Πρότυπου Κέντρου Φυσικοθεραπείας.

Στην πρώτη συνάντησή μας, όπου θα έχουμε και τη χαρά να σας γνωρίσουμε και να τα πούμε από κοντά, θα πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας και να παραδώσετε στο προσωπικό υποδοχής τα παρακάτω:

 1. Όνομα και τηλέφωνο του θεράποντος Ιατρού σας.
 2. Παραπεμπτικό από Ιατρό Ταμείου Ασφάλισης ή και από Ιδιωτικό Ιατρό.
 3. Εάν έρχεστε από συνεργαζόμενη με το Κέντρο ασφαλιστική Εταιρεία, προσκομίστε την Κάρτα Μέλους καθώς και την Αστυνομική σας Ταυτότητα.
 4. Όλες τις ακτινογραφίες που αφορούν στο πρόβλημά σας.
 5. Λίστα με όλα τα φάρμακα που τυχόν λαμβάνετε την περίοδο της θεραπείας.
 6. Τυχόν παρατηρήσεις του Ιατρού σας σχετικά με τη θεραπεία.

Η πρώτη μας συνάντηση θα συνεχιστεί με το στάδιο της ενημέρωσης από τον προϊστάμενο φυσικοθεραπευτή του Κέντρου. Ουσιαστικά αυτή θα είναι μια διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών .Εσείς θα τον ενημερώσετε όσο πιο αναλυτικά γίνεται για το πρόβλημά σας και εκείνος θα σας πληροφορήσει για τον τρόπο και την απαιτούμενη χρονική διάρκεια της θεραπείας, καθώς και για οτιδήποτε άλλο θεωρεί απαραίτητο να γνωρίζετε. Στη συνέχεια θα γίνει μια ολιγόλεπτη συνάντηση με το θεραπευτικό team που θα σας αναλάβει για όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της πρώτης συνάντησης. Ο όγκος της πληροφόρησης που έχετε ήδη δεχθεί είναι αρκετά μεγάλος. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν έχετε άλλη εμπειρία θεραπείας, και ειδικά στο Κέντρο μας, ο όγκος αυτός φαντάζει ακόμα μεγαλύτερος.


Για το λόγο αυτό, επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για το τι θα πρέπει να γνωρίζετε απαραίτητα τελειώνοντας την πρώτη συνάντηση μαζί μας.
Την πρώτη φορά που θα φύγετε από το Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας θα πρέπει να ξέρετε:

 • Τη χρονική διάρκεια της θεραπείας σας.
 • Τη χρονική διάρκεια κάθε συνεδρίας.
 • Τις διαφορετικές μεθόδους θεραπείας που θα χρησιμοποιηθούν.
 • Αν και τι ακριβώς θα χρειαστεί να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 • Σε περίπτωση που υπάρχει κόστος στη θεραπεία σας, ποιο θα είναι αυτό.
 • Την ακριβή ώρα που θα σας περιμένει το αυτοκίνητο του Κέντρου, σε περίπτωση που επιλέξατε την υπηρεσία μεταφοράς ασθενών.

carΑν σας ενδιαφέρει η μεταφορά σας προς και από το Κέντρο μας, από και προς σε οποιοδήποτε σημείο εσείς επιθυμείτε (π.χ. το σπίτι σας, το χώρο εργασίας σας κ.λπ.), ενημερώστε το προσωπικό υποδοχής. Με το τέλος της πρώτης συνάντησης θα ενημερωθείτε για την ώρα και το πού θα σας περιμένει καθημερινά το αυτοκίνητο του Κέντρου μας στο επιθυμητό από εσάς σημείο.