Υπηρεσίες

TMHMA ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΗΟΗ της REHAB ROBOTICS

Το Φυσικοθεραπευτικο Κένρο Αποκατάστασης “ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ι. ΚΥΡΙΑΚΗΣ” διαθέτει το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα αποκατάστασης  ΗΟΗ της REHAB ROBOTICS. Το συγκεκριμένο σύστημα, απευθύνεται κυρίως σε πάσχοντες απο εγκεφαλικό και έχει την δυνατότητα  μέσω EMG σημάτων απο τον εγκέφαλο να ανιχνεύει την πρόθεση του ασθενούς για κίνηση του χεριού. Απο την στιγμή που θα γίνει η ανίχνευση αποστέλλεται εντολή στο σύστημα για να κάνει την ανάλογη κίνηση. Το σύστημα με την σειρά του μεταφέρει την κίνηση στο χέρι και έτσι ξεκινά η διαδίκασία της εκπαίδευσης του ασθενούς για την συγκεκριμένη κίνηση.

Kλινικές μελέτες και βιβλιογραφία για το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα μπορείτε να βρείτε εδώ.

GLOREHA

Το Κέντρο “ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ι. ΚΥΡΙΑΚΗΣ” σαν το πλέον εξειδικευμένο για αποκατασταση προβληματων άκρας χειρός στην Ελλάδα απέκτησε και δεύτερο σύστημα αποκατάστασης (πέρα απο το H.O.H) γνωστό ως GLOREHA .Το συγκεκριμένο σύστημα είναι το μοναδικό που συναντάται στη Νοτιοανατόλικη Ευρωπη. Η επένδυση αυτή έγινε στα πλαίσια της πλήρους εξειδίκευσης σε προβλήματα άκρας χείρας.Το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται σε 2 Κέντρα Αποκατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης στην Ελβετία και στην Ιταλία.

Δείτε το video

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΡΩΝ

Incontinence chair

Για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης “ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ι. ΚΥΡΙΑΚΗΣ” διαθέτει την πρωτοποριακή καρέκλα Incontinence chair. Το συγκεκριμένο μηχάνημα απευθύνεται σε άτομα τα οποία ταλαιπωρούνται από την ακράτεια ούρων και επιθυμούν την άμεση επίλυσή της. Με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών, η Incontinence chair στοχεύει στην εκγύμναση του πυελικού εδάφους πιο αποτελεσματικά και σε λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με άλλες μεθόδους.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση και την εφαρμογή της Incontinence chair μπορείτε να βρείτε στα άρθρα μας.

ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στο συγκεκριμένο τμήμα ακολουθούνται όλες οι κλασικές μέθοδοι φυσικοθεραπείας, όπως για παράδειγμα:

 • Laser (τελευταίας γενιάς)
 • Μαγνητικά πεδία
 • Ηλεκτροθεραπεία
 • Υπέρηχοι
 • CPM
 • T.E.N.S.
 • Ιοντοφόρηση
 • Υδροθεραπεία

ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Στο Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας, οι σύγχρονες μέθοδοι αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται είναι:

ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Είναι η τέλεια εφαρμογή των νόμων της φύσης στην υγεία. Μια δυναμική ολιστική μέθοδος θεραπείας που απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ασθενειών, ακόμα και αυτοάνοσων, και που μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με την ιατρική θεραπεία.

MANUAL THERAPY

Εξειδικευμένη αποκατάσταση σπονδυλικών και περιφερικών αρθρώσεων. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο εντοπίζεται και αποκαθιστάται, με ειδικές κινήσεις (χειρισμούς), η εύρυθμη λειτουργία όλων των αρθρώσεων του σώματος.

BOWTECH

Δυναμικό σύστημα θεραπείας του μυϊκού και συνδετικού ιστού. Εισάγει μικρά αλλά υπολογισμένα ερεθίσματα στο σώμα διεγείροντάς το ώστε να αυτοϊαθεί. Η συγκεκριμένη τεχνική δεν εστιάζει μόνο σε ένα σημείο ενόχλησης αλλά ασχολείται με όλο το σώμα, αποκαθιστώντας την ισορροπία μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

ΜΕΘΟΔΟΣ MACKENZIE

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο γίνεται αποκατάσταση των σπονδυλικών προβλημάτων, με κινήσεις που εκτελούνται από τον ίδιο τον ασθενή, με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου θεραπευτή.

Το Κέντρο μας συνεργάζεται με την εταιρεία ALEXIOU DIET DELIVERY, η οποία απευθυνεται σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος μέσω ενός προγράμματος διατροφής με μειωμένες θερμίδες, αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη μιας ισορροπημένης διατροφής χωρίς πολλά λιπαρά, είτε σαν αποτοξίνωση του οργανισμού, είτε ως καθημερινή διατροφή.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η γενεσιουργός αιτία των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος των ασθενών που προσέρχονται για φυσικοθεραπεία είναι η παχυσαρκία. Σε τέτοιου είδους περιστατικά, η συνεργασία φυσικοθεραπευτή και διατροφολόγου είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αποθεραπεία του ασθενούς. Για το λόγο αυτό, το Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας θεώρησε απαραίτητο να εντάξει στις παρεχόμενες υπηρεσίες του και αυτή της Διατροφολογίας.

Ο διατροφολόγος του Πρότυπου Κέντρου Φυσικοθεραπείας παρακολουθεί τις διακυμάνσεις του βάρους του ασθενούς και τον υποβάλει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε λιπομέτρηση. Η δίαιτα που ακολουθεί ο ασθενής του Κέντρου μας είναι προσαρμοσμένη στις καθημερινές ανάγκες του και βασισμένη στα διατροφικά του γούστα.

Το Τμήμα Διατροφολογίας του Κέντρου μας λειτουργεί και αυτόνομα. Δηλαδή δεν απευθύνεται μόνο σε ασθενείς που ακολουθούν πρόγραμμα φυσικοθεραπείας αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ελέγξει το βάρος του αλλά και να το διατηρήσει.

TMHMA ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο ψηφιακός πελματογράφος του Κέντρου μας είναι ένα σύγχρονο, τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφενός και αφετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση. Δίδεται η δυνατότητα στο φυσικοθεραπευτή της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης.

Πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, όπως πόνοι στα πόδια, στα γόνατα, στη μέση, ακόμα και στον αυχένα, προέρχονται από παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τα οστά του πέλματος. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να διαγνωσθούν με το πελματογράφημα.

Επίσης, ο πελματογράφος σχεδιάζει ορθωτικά βοηθήματα κατάλληλα, μεταξύ άλλων, και για τις κάτωθι παθήσεις:

 • Διαβητικό πόδι
 • Αθλητικοί τραυματισμοί
 • Νευρίνωμα MANSON
 • Μεταταρσαλγία
 • Πλατυποδία

ΤΜΗΜΑ CLINICAL TRAINING

Το συγκεκριμένο τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες όλων εκείνων που επιθυμούν να γυμναστούν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν λόγω ενός ορθοπεδικού προβλήματος.

Ο εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής μας θα καταστρώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής για τον κάθε ασθενή σεβόμενος το ορθοπεδικό του πρόβλημα.

Έτσι ο ασθενής θα διατηρήσει την τυχόν καλή του φόρμα ή θα την αποκτήσει, χωρίς το φόβο επιδείνωσης του προβλήματός του.