Aποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Aποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Aποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Μήπως και εσείς ψάχνετε για αποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο;

Σίγουρα, ο ασθενής και το περιβάλλον του σκέφτονται αμέσως τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να επανέλθει σύντομα, με την μικρότερη δυνατή βλάβη, στην καθημερινότητά του. Όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο αποτελεσματική και γρήγορη είναι η αποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η πορεία στην αποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο δεν είναι ίδια για όλους τους ασθενείς. Δεν έχει ποτέ τις ίδιες συνέπειες σε όλους τους ασθενείς γιατί το σημείο και η έκταση της εγκεφαλικής βλάβης δεν είναι ποτέ ίδια. Συνεπώς, απαιτείται  ειδικά προσαρμοσμένη προσέγγιση στην αποκατάσταση ενός ασθενή, γι’ αυτό και ο χρόνος έναρξης του προγράμματος αποκατάστασης ποικίλει. Οι ασθενείς μετά την οξεία φάση παρουσιάζουν κάποιου βαθμού αυτόματη αποκατάσταση των ελλειμμάτων τους ή βελτίωση των λειτουργικών δυνατοτήτων τους.

Η αποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο είναι µία επανορθωτική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία επιταχύνει και µεγιστοποιεί την ανάρρωση. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των κινήσεων, στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα υπερσύγχρονα εργαλεία, όπως το Hand of Hope και το Gloreha Glove (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ) που συμβάλλουν καθοριστικά στην άμεση εκπαίδευση των κινήσεων και στην αποκατάσταση της κίνησης του ασθενή.

Υπάρχουν δύο είδη εγκεφαλικού:

  • το αιμορραγικό (ρήξη εγκεφαλικού αγγείου) και
  • το ισχαιμικό (απόφραξη εγκεφαλικού αγγείου)

Ωστόσο, οι παράγοντες που τα προκαλούν είναι κοινοί:

  • Διατροφικές συνήθειες,
  • Υπέρταση
  • Καρδιολογικές παθήσεις
  • Παχυσαρκία
  • Καθιστική ζωή
  • Κάπνισμα κ.α.

Η αποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο πρόκειται για μια συνεχιζόμενη θεραπεία. Οι αρνητικές συνέπειες ενός εγκεφαλικού, όπως η κατάθλιψη, η δυσκολία στις μεταφορές, αλλά και η σπαστικότητα, καθιστούν απαραίτητη τη χρόνια παρακολούθηση του ασθενούς.

Η αποκατάσταση σε εγκεφαλικό επεισόδιο συμβάλλει στην βελτίωση της ισορροπίας, του συντονισμού και άλλων βασικών ικανοτήτων, ενώ είναι ουσιαστικής σημασίας για τη συνολική ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και βοηθάμε τους ασθενείς να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους!

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271