Ημιπληγία και αποκατάσταση μέσω της φυσικοθεραπείας

ημιπληγία αποκατάσταση

Ημιπληγία και αποκατάσταση μέσω της φυσικοθεραπείας

Ημιπληγία και αποκατάσταση μέσω της φυσικοθεραπείας

Η αποκατάσταση στην ημιπληγία είναι εξειδικευμένη για κάθε ασθενή στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο.

Αρχικά, ημιπληγία ορίζεται ως η πάρεση ή παράλυση ενός ημιμορίου του σώματος. Είναι αποτέλεσμα βλάβης του εγκεφαλικού φλοιού μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση.

Η ημιπληγία μπορεί να είναι σε όλη την πλευρά ή μόνο στο πόδι ή το χέρι. Η αδυναμία ή παράλυση παρατηρείται στο αντίθετο τμήμα του σώματος από ότι είναι η βλάβη στον εγκέφαλο. Η αποκατάσταση στην ημιπληγία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για να διευκολυνθούν οι κινήσεις του ασθενή και γενικότερα η καθημερινότητα του.

Ο ασθενής που πάσχει από ημιπληγία δυσκολεύεται αρκετά στην κίνησή του. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτές οι προσπάθειες για κίνηση, μαζί με την βράχυνση των μαλακών μορίων, μπορεί να είναι σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη των παρατηρούμενων παθολογικών «σπαστικών» προτύπων. Η σπαστικότητα είναι συχνά πολύ μεγάλη στους καμπτήρες μυς των άνω άκρων και στους εκτείνοντες μυς των κάτω άκρων ώστε σε ασθενείς με ημιπληγία το άνω άκρο να βρίσκεται σε κάμψη στον αγκώνα, τον καρπό και τα δάχτυλα, ενώ το κάτω άκρο παραμένει σε έκταση.

Η αποκατάσταση ενός ημιπληγικού ασθενούς μπορεί να χωριστεί σε δυο στάδια: το αρχικό και το στάδιο της σχετικής ανάρρωσης. Οι στόχοι και οι παρεμβάσεις της φυσικοθεραπείας σε αυτά τα δύο στάδια είναι διαφορετικοί, ενώ στην αποκατάσταση της ημιπληγίας, μερικές φυσιοθεραπευτικές παρεμβάσεις του αρχικού σταδίου μπορεί να συνεχισθούν και στο επόμενο στάδιο αν τις έχει ανάγκη ο ασθενής.

Ο χρόνος αποκατάστασης όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, μετά από εγκεφαλικό ποικίλλει ανάλογα τον ασθενή και την περιοχή του εγκεφάλου που πάσχει.

Στο Φυσικοθεραπευτικό μας Κέντρο διαθέτουμε διάφορες συσκευές προσαρμογής, που συμβάλλουν σε έναν σύντομο χρόνο ανάρρωσης από εγκεφαλικό και  διευκολύνουν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια.

Εαν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού, καλέστε μας στο 2109012271