Ασημένιο βραβείο για το ρομποτικό «χέρι της ελπίδας»

Ασημένιο βραβείο για το ρομποτικό «χέρι της ελπίδας»

Με το Silver Award βραβεύθηκε το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης ‘’Παντελής Ι. Κυριάκης’’ για την πρωτοποριακή εφαρμογή του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στο πλαίσιο του διαγωνισμού Healthcare Business Awards 2016.

Τα Healthcare Business Awards διοργάνωσε το Health Daily με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, καινοτομικές εφαρμογές, καθώς και θεραπευτικές πρακτικές φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από σημαντικές προσωπικότητες που εκπροσωπούν όλους τους φορείς της Υγείας, καθώς και από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Το καινοτομικό σύστημα Hand of Hope, το οποίο σημειωτέον εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων λόγω εγκεφαλικού, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων ή άλλων μυϊκών δυσλειτουργιών.

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που το καθιστά μοναδικό, είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον.

«Η βράβευσή μας με την υψηλή αυτή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και επαυξάνει την ευθύνη μας, ώστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τις προσπάθειες να διευρύνουμε τις επιστημονικές μας δυνατότητες στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Συγχρόνως, μας δίδεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη συμβολή της υψηλής τεχνολογίας στο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κάθε ασθενή που μας εμπιστεύεται» αναφέρει σε δήλωσή του ο φυσικοθεραπευτής-εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης.

Πηγή : Ημερησία