Aκράτεια και εγκεφαλικό επεισόδιο

Ακράτεια και εγκεφαλικό επεισόδιο

Aκράτεια και εγκεφαλικό επεισόδιο

Μελέτες έχουν δείξει ότι ακράτεια και εγκεφαλικό επεισόδιο συνδέονται. Τυχόν βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ένα εγκεφαλικό, μπορούν να επηρεάσουν και την φυσιολογική ούρηση του ασθενούς. Πιο συγκεκριμένα, ενα άτομο για να επιτύχει φυσιολογική ούρηση πρέπει να έχει την ικανότητα:

  • να εκφράσει την επιθυμία του προς ούρηση
  • να κινητοποιηθεί
  • να μεταφερθεί στην τουαλέτα ή να βοηθήσει στην μεταφορά του
  • να αναστείλει την ανάγκη του για ούρηση
  • να έχει την ικανότητα να ελέγχει την κένωση της κύστης του

Σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου, ο ασθενής ενδέχεται να μην μπορεί να εκτελέσει ή να επικοινωνήσει τα παραπάνω. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται ακράτεια ούρων.

Η ακράτεια σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικογένεια και τον περίγυρο του ασθενούς. Αντίθετα, εάν ο ασθενής έχει την δυνατότητα ελέγχου των  σφικτήρων του,  δεν αισθάνεται ανασφάλεια με αποτέλεσμα να μην απομονώνεται από τον κοινωνικό του περίγυρο.

Είναι αναστρέψιμη αυτή η κατάσταση;

Με την Incontinence chair το πρόβλημα ακράτεια και εγκεφαλικό επεισόδιο έχει πλέον έχει λύση! Είναι εντελώς ασφαλής, αποτελεσματική και δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για άτομα μεγάλης ηλικίας που έχουν ακράτεια από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πως χρησιμοποιείται η Incontinence chair;

Η λειτουργία της πολύ απλή και εύκολη. Ο πάσχον απλώς κάθεται στην καρέκλα και εκείνη φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα. Γυμνάζει το πυελικό έδαφος του ασθενούς χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, καθώς ίσως ο ίδιος να μην  έχει την δυνατότητα να γυμνάσει το πυελικό του έδαφος  με ειδικού τύπου ενεργητικές ασκήσεις.

Συνεδρίες γίνονται είτε μία είτε δύο φορές την εβδομάδα. Η κάθε μία έχει διάρκεια τριάντα λεπτών, χρόνος ο οποίος δεν κουράζει τον ασθενή. Τα αποτελέσματα φαίνονται έπειτα από 6 περίπου συνεδρίες. Έτσι, οι αγαπημένοι σας μπορούν πολύ σύντομα να ενταχθούν στην κοινωνική τους ζωή ξανά.

Με την Incontinence chair ο συνδυασμός ακράτεια και εγκεφαλικό επεισόδιο έχει βρει την πιο αποτελεσματική του λύση!

Στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Παντελής Ι. Κυριάκης γνωρίζουμε πόσο μπορεί να επηρεάσει η ακράτεια ούρων τους αγαπημένους σας με εγκεφαλικό. Με την Incontinence chair βοηθάμε στην καταπολέμηση και την τελική της θεραπεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 901 2271 και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας λύσει κάθε απορία.