Ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη

Ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη

Ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη

Η ακράτεια ούρων ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και συνήθως εμφανίζεται στις γυναίκες. Πολύ συχνά αναφέρονται περιπτώσεις γυναικών οι οποίες εμφανίζουν ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη καθώς και μετά τον τοκετό. Η πιο συχνή μορφή της ακράτειας ούρων στις γυναίκες είναι η stress incontinence, η οποία ορίζεται ως «η ακούσια διαρροή στην πίεση ή άσκηση ή το φτέρνισμα ή τον βήχα».

Γιατί εμφανίζεται ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη και μετά από αυτήν;

Έχει παρατηρηθεί ότι τόσο η κύηση όσο και ο τοκετός επιδρούν στην εμφάνιση της ακράτειας ούρων. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο της κύησης αλλά και κατά τον τοκετό, το πυελικό έδαφος χαλαρώνει. Παράλληλα επηρεάζονται τα νεύρα υποστήριξης και ελέγχου της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται ακράτεια ούρων.

Οι πρώτες οδηγίες που δίνουν συνήθως οι ειδικοί στις εγκυμονούσες και στις λεχώνες είναι η ούρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, η μη κατακράτηση ούρων και η αποφυγή άρσης βάρους.

Εάν οι παραπάνω οδηγίες δεν επιφέρουν εμφανή αποτελέσματα, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει μια γυναίκα για να “γυμνάσει” το πυελικό έδαφος και να σταματήσει την ακράτεια ούρων την οποία αντιμετωπίζει. Ανάλογα με την φάση στην οποία βρίσκεται (κύηση ή περίοδος μετά τον τοκετό) οι λύσεις για την ακράτεια είναι διαφορετικές.

Ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν μπορούν να εφαρμοστούν πολύ επεμβατικές μέθοδοι. Η πιο συχνή λύση για την ακράτεια ούρων στην εγκυμοσύνη είναι οι ασκήσεις ενίσχυσης του πυελικού εδάφους που συνήθως ακολουθούν οι εγκυμονούσες. Έτσι, βελτιώνεται η λειτουργικότητα της πυέλου και η σταθερότητα της ουρήθρας.

Ακράτεια ούρων μετά τον τοκετό

Συνήθως οι μέθοδοι οι οποίες ακολουθούνται για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων μετά τον τοκετό χρειάζονται αρκετό χρόνο και επιμονή από την πάσχουσα έτσι ώστε να εμφανιστούν τα πρώτα αποτελέσματα. Πολύ συχνά οι ίδιες οι γυναίκες παραιτούνται από το πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ακολουθούν. Συνεπώς, το πρόβλημα δεν επιλύεται και η ακράτεια ούρων συνεχίζει να υπάρχει.

Η Incontinence chair είναι η λύση στο παραπάνω ζήτημα. Χρειάζεται ελάχιστος χρόνος σε κάθε συνεδρία, μηδενική προσπάθεια και τα αποτελέσματα εμφανίζονται άμεσα. Με την συγκεκριμένη μέθοδο στοχεύεται αποκλειστικά η εκγύμναση του πυελικού εδάφους.

O χρόνος των γυναικών μετά την εγκυμοσύνη είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Η Incontinence chair με τις χιλιάδες συσπάσεις τις οποίες προκαλεί στο πυελικό έδαφος, είναι η αποτελεσματικότερη λύση για την ακράτεια μετά την εγκυμοσύνη. Είναι εντελώς ακίνδυνη και τα αποτελέσματά της εμφανίζονται από τις πρώτες συνεδρίες

Στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Παντελής Ι. Κυριάκης γνωρίζουμε πόσο επηρεάζει η ακράτεια ούρων τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις νέες μαμάδες. Φροντίζουμε για την επίλυσή της με την χρήση της πρωτοποριακής Incontinence chair.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 901 2271 και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας λύσει κάθε απορία.