Ακράτεια ούρων: Θεραπεία

ακράτεια ούρων θεραπεία

Ακράτεια ούρων: Θεραπεία

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων ταλαιπωρείται καθημερινά από την ακράτεια ούρων. Oι γυναίκες φαίνεται να ταλαιπωρούνται περισσότερο και συχνότερα από τους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι το 30% των γυναικών αντιμετωπίζει κάποια μορφή ακράτειας. Τα ερωτήματα πολλά! Ποια τα αίτια εμφάνισης της ακράτειας; Έχει η ακράτεια ούρων θεραπεία; Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλες τις απορίες σας.

Τα αίτια εμφάνισης ποικίλουν, έχουν ήδη αναφερθεί και τα τα κυριότερα να συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Ανατοµικές αλλοιώσεις που επέρχονται µε το χρόνο
  • Παχυσαρκία
  • Νόσοι των πνευµόνων και κάπνισµα
  • Οικογενής προδιάθεση
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Φάρµακα και ουσίες
  • Γυναικολογικοί- µαιευτικοί παράγοντες
  • Χειρουργεία και ακτινοβολία πυέλου
Ακράτεια ούρων: Θεραπεία

Συνήθως αυτοί που πάσχουν από ακράτεια ούρων, αποφεύγουν να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό ιατρό (ουρολόγο,γυναικολόγο κλπ) για την αντιμετώπισή της. Έτσι, καταλήγουν να ταλαιπωρούνται με αποτέλεσμα, να επηρεάζεται η κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.  Θεραπείες υπάρχουν, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο αποτελεσματικές. Μία πρωτοποριακή  και αποτελεσματική για την ακράτεια ούρων θεραπεία είναι η Incontinence chair.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο με την χρήση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στοχεύει στην εκγύμναση του πυελικού εδάφους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι μύς και οι σφιγκτήρες του περιναίου να τείνουν στην επαναπόκτηση του φυσιολογικού τους τόνου.

Τι πρέπει να κάνω;

Απολύτως τίποτα! Δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια από τον πάσχοντα. Η Incontinence chair αναλαμβάνει να γυμνάσει εξ ολοκλήρου το πυελικό έδαφος του οποίου η χαλάρωση προκαλεί ακράτεια.

Μισή ώρα σε κάθε συνεδρία είναι αρκετή έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι εμφανή. Ο πάσχον πρέπει να ακολουθήσει τέσσερεις με οκτώ συνεδρίες, δύο περίπου ανά εβδομάδα, έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιατί Incontinence chair;

Η συνεδρία εκτελείται με τον ασθενή ενδεδυμένο, είναι ανώδυνη, καθόλου χρονοβόρα και δεν χρειάζεται την παραμικρή προσπάθεια από μέρους του ασθενούς. Παράλληλα η συγκεκριμένη θεραπεία,  μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στην καθημερινότητα του πάσχοντα. Τέλος, ενδείκνυται ακόμη και για άτομα μεγάλης ηλικίας, για άτομα που έχουν περάσει εγκεφαλικό επεισόδιο ακόμη και για λεχώνες ή γυναίκες στην εμμηνόπαυση .

Στο Φυσιοθεραπευτικό μας Κέντρο σας βοηθάμε να αντιμετωπίσετε την ακράτεια ούρων με την πρωτοποριακή μέθοδο της Incontinence chair.

Καλέστε μας στο 210 901 2271 και κάντε το πρώτο βήμα για την θεραπεία της ακράτειας!