Τι να κάνω για την ακράτεια ούρων;

Τι να κάνω για την ακράτεια;

Τι να κάνω για την ακράτεια ούρων;

Ακράτεια ούρων: Ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο φύλα σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης στις μεγαλύτερες. Οι επιπτώσεις στην κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική ζωή έχουν αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Tα ερωτήματα που απασχολούν ένα άτομο που πάσχει από ακράτεια ούρων είναι πολλά! Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης; Γιατί έχω ακράτεια ούρων; Το σημαντικότερο όμως είναι ένα! Τι να κάνω για την ακράτεια ούρων; Πως θα την αντιμετωπίσω;

Παλαιότερα, οι πάσχοντες από ακράτεια ούρων απέφευγαν να βρουν την λύση της, διαιωνίζοντας έτσι το πρόβλημά τους. Πλέον όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να την αντιμετωπίσουν.

 

Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε! Έχω εντοπίσει το πρόβλημα και θέλω να το λύσω και να απαλλαχθώ!

 

Το επόμενο βήμα είναι να συμβουλευτώ έναν ειδικό. Εντοπίζουμε ποια μορφή ακράτειας έχω και τι να κάνω για να την αντιμετωπίσω. Οι τρόποι αντιμετώπισης ποικίλουν ανάλογα με την φύση της ακράτειας, την φυσική και νοητική κατάσταση του ασθενούς καθώς και με τον διαθέσιμο χρόνο του.

Έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν τις πιο συχνές μεθόδους αντιμετώπισης της ακράτειας, οι οποίες συνοψίζονται στις παρακάτω:

  • Εκπαίδευση ουροδόχου κύστης
  • Φαρμακευτική θεραπεία
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης πυελικού εδάφους
  • Χειρουργική θεραπεία

 

Οι  πιο συχνοί  λόγοι αποφυγής των παραπάνω μεθόδων από τους ασθενείς είναι οι εξής:

  • Eίτε είναι, ιδιαίτερα παρεμβατικές (χειρουργική θεραπεία)
  • Είτε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σύνεση από τον πάσχοντα (εκπαίδευση ουροδόχου κύστης, ασκήσεις ενδυνάμωσης, φαρμακευτική θεραπεία).

 

Στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Παντελής Ι. Κυριάκης έχουμε την πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ακράτειας. Ετσι στην ερώτηση “Τι να κάνω για την ακράτεια ούρων;” η απάντηση είναι: Incontinence chair! Η πλέον πρωτοποριακή και πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της ακράτειας.

Οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται η πιο αποτελεσματική είναι οι εξής:

  • Χρειάζεται μηδενική καταβολή προσπάθειας από τον πάσχοντα! Η Incontinecne chair τα κάνει όλα μόνη της  με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών.
  • Δεν είναι χρονοβόρα. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, η Incontinence chair δεν απαιτεί από τον πάσχοντα χρόνο. Μόλις 30′ ανά συνεδρία είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί η ακράτεια!
  • Είναι αποτελεσματική από τις πρώτες συνεδρίες. Χρειάζονται μόλις 4 με 8 συνεδρίες και τα αποτελέσματά της θα είναι εμφανή!
  • Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, λεχώνες και γυναίκες σε εμμηνόπαυση.

 

Εάν ταλαιπωρείσαι και εσύ από την ακράτεια ούρων επικοινώνησε μαζί μας στο 210 901 2271. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα λύσει κάθε σου απορία! Μην αφήνεις άλλο την ακράτεια να σου καθορίζει την ζωή!